9. 4. 2024.

VEST: Novi Orient Bambino – Small Second

 

Izgleda da je ove godine hit komplikacija male sekundare. Japanski brend Orient proširuje svoju kolekciju klasičnih ali elegantnih satova Bambino uvođenjem nove verzije od 38 mm sa malim podbrojčanikom koji pokazuje sekunde.

Svi elementi za novi Orientov bestseler su tu. Klasičan dizajn, in-house mehanizam, kupolasto staklo... mineralno, doduše, ali se to ne može zameriti u cenovnom rangu koji Orient Bambino zauzima. Plus, to staklo izgleda vrlo lepo i pojačava retro izgled.

 

Model ref. RA-AP0101B je možda najoriginalniji,
a dobio je već i nadimak – Tuxedo (smoking)


 

Svi modeli su opremljeni manufakturnim kalibrom F6222. Jednostavan automatski mehanizam, ali pouzdan, koji ima rezervu snage od 40 sati i nudi preciznost od +25/-15 sekundi dnevno, ručno navijanje i hakovanje sekundare. Tu je i prikaz datuma, kao dodatna pogodnost.

 

Model ref.  RA-AP0104S ima beli ciferblat,
uparen sa plavim kazaljkama.

 

Iako se i ranije govorilo o manjim Bambino modelima kao o tridesetosmicama, kućište je zapravo prečnika 38,4 mm bez krune, 44 mm dugačko od kraja do kraja ušica, i visine 12 mm. To je tačno pola milimetra tanje od standardne tridesetosmice, što ocenjujem pozitivno.

 

Model ref. RA-AP0105Y sa ciferom boje slonovače, braon
kaišem i plavim kazaljkama ima ponajviše retro izgled

 

Novi Bambino Small Second satovi dolaze na kožnim kaiševima, crne i braon boje, upareni sa odgovarajućim kućištima. Mnoge će radovati klasične dimenzije kaiševa od tačno 20 mm. Ovoga puta nema čudnih neparnih brojeva po kojima je Orient poznat. Srećom.

 

Model ref. RA-AP0106S s kućištem u zlatnoj PVD
boji je najelegantniji u postavci

 

Sat je otporan do 30 m. Jasno je da nisu sportski modeli, već pristojni svečani satovi manjih dimenzija. Podbrojčanici sa malim sekundarama čine satove zanimljivijim za gledanje, i ništa drugo nije potrebno!

 

Reference 

RA-AP0101B – smoking crni + crni kožni kaiš
RA-AP0104S – klasični beli
+ crni kožni kaiš
RA-AP0105Y – boje slonovače + braon kožni kaiš
RA-AP0106S – elegantni zlatni + braon kožni kaiš

 

Mehanizam 

Automatik kalibar F6222
Rezerva snage: 40 sati
Preciznost: +25/-15 s na dan
Ručno navijanje i hakovanje
24 rubina
Datum

 

Srdačan pozdrav,
Ivan R.

Нема коментара:

Постави коментар